wielerklassieker verslag
Kampioenschap van Zürich, 235 km |  Geert Segers |
  |  publ. 1 dec 2005  |

Bijna 3000 hoogtemeters vandaag. Vier beklimmingen - volgens het roadboek, maar de kortere hellingen worden niet meegerekend - waarvan de Sattelegg na 180 km naar 1190 meter hoogte een zware dobber is. Hier had ik terug een 30/23 kunnen gebruiken.

Mooie fietsstreek rond Zürich en heerlijke fietswegen! Goed uitgebalanceerde rit maar weeral niet licht. De Regensberg en de Hulftegg zijn andere hoogtepunten van vandaag. De rit vertrekt in Zug dat ten zuiden van Zürich ligt. In wijzerzin wordt een cirkel rond Zürich gemaakt om terug aan te komen in Zug aan het meer aldaar.

Bovenop de Sattelegg beslis ik om te wachten op enkele clubgenoten. Voor drie van ons is deze rit de laatste klassieker van het klassiekerbord en Freddy speelt fotograaf van dienst bij de aankomst. Alle drie zijn we duidelijk tevreden en ook innerlijk wel wat aangedaan als we arm in arm over de ingebeelde meet komen. We ontvangen de welgemeende felicitaties van Freddy en Greta en ook voor de twee Patricks een dikke proficiat van mijnentwege.

Ik overloop bij mezelf alle klassiekers die werden gereden in de afgelopen drie jaar en zag dat het goed was. Aangenaam fietsweer, maar iets frisser en wat meer bewolking als in Italië.